WEBWINKEL DIAGNOSE

Uw E-Commerce Website’s health check-up

Als E-Commerce ondernemer, weet u dat de look-en-feel, de gebruiksvriendelijkheid en klantbeleving van uw webwinkel ervoor zorgen in welke mate het aantal bezoekers en conversie toeneemt. In geval uw webwinkel niet is geoptimaliseerd voor conversie, loopt u het risico om potentiële klanten kwijt te raken aan uw concurrenten.

BoostSales van Newgen analyseert uw webwinkel en helpt u om E-Commerce conversie te optimaliseren en verkopen te bevorderen.

MIST UW WEBWINKEL BEZOEKERS OF CONVERSIE?

BoostSales webstore diagnosis image

Uw webwinkel is het voornaamste platform om bezoekers aan te trekken, hen te betrekken bij uw product en te converteren naar klanten. Een diversiteit aan aspecten bepaalt of een klant zich wil verdiepen in uw product, het product koopt, om uiteindelijk klant te worden. Ons creatieve team is zeer bedreven in het creëren van effectieve webwinkels die van bezoekers klanten maken.

Vanaf het moment dat een online ondernemer contact met ons opneemt, doen onze experts een “deep dive” en analyseren ieder aspect van de website, van UI ontwerp, website branding en gebruiksvriendelijkheid, tot website snelheid en SEO configuratie.

Wij zijn een business partner voor onze klanten, zetten onze bevindingen uiteen in een aantal opvolgende, gezamenlijke, sessies. Zodra er overeenstemming is met betrekking tot onze specifieke aanbevelingen voor optimalisatie, zetten we met de klant een duidelijke strategie neer aangaande verbeteringen, milestones en tijdslijnen teneinde hun bezoekers en klanten de vernieuwde webwinkel te laten ervaren.

GEBRUIKERS INTERFACE

Om een E-Commerce website te optimaliseren, is het van cruciaal belang dat de gebruikers interface vanuit het perspectief van de bezoekende klant wordt geanalyseerd. BoostSales’ team hanteert een uitgebreid proces dat het gehele winkelproces simuleert, van homepage tot en met de check-out pagina. Ons team evalueert alle aspecten van de klantbeleving van de webwinkel, inclusief kleuren schema’s, lettertypes en opmaak. We optimaliseren ook de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de webwinkel voor PC’s, tablets en mobiel, als wel voor verschillende web browsers.

KLANTBELEVING EN GEMAK

Om hiaten en verbeterpunten in de webwinkel inzichtelijk te maken, testen wij als onderdeel van ons analyse proces een brede range van bezoekers- en klantscenario’s. Het doel hiervan is om de navigatie voor alle bezoekers naadloos te laten verlopen. Denk aan de wijze waarop de meest succesvolle fysieke winkels zijn georganiseerd, zij maken het gemakkelijk voor hun klanten om exact dat product te vinden waarnaar men op zoek is, leveren een breed assortiment, tonen aanverwante producten op reikwijdte, leveren ter plekke klantenservice en stellen hun klanten in staat om direct producten toe te voegen aan de winkelwagen, dan wel deze er weer uit te halen om andere keuzes te maken.

CONTENT

De content van uw webwinkel bereikt niet alleen uw huidige publiek maar ook uw potentiële klanten. Of het nou content op de homepage van een webwinkel betreft of een blog post, het moet uniek, onderscheidend, en makkelijk te begrijpen zijn, met voldoende taal opties. Hoe meer mensen de content lezen, des te groter de kans dat nieuwe bezoekers zich melden op uw website.

SEO

Content van top kwaliteit is niet genoeg. Het is net zo belangrijk om de content van de website zodanig te optimaliseren dat u beter voor de dag komt bij zoekresultaten en zodoende de vindbaarheid van uw webwinkel verbetert. Ons team test webwinkel SEO vindbaarheid middels een uitgebreid rapport met verbeterpunten en vervolgstappen om uw SEO prestatie te verbeteren.

SOCIAL MEDIA ACTIVITEIT

Uw online business heeft uitvoerige en goed beheerde social media activiteiten nodig.
Iedere blog post, foto, video of opmerking die u deelt is een kans om klanten te bereiken. Met iedere opmerking, “like”, of “share” van uw bericht, zien meer mensen uw merk in hun “feeds”, waarmee de waarschijnlijkheid toeneemt dat men uw webwinkel ook daadwerkelijk bezoekt. Wij evalueren de kwaliteit van huidige social media set-ups van klanten en werken met hen naar een winnende social media marketing strategie.

Wilt u weten hoe BoostSales u kan helpen om het ontwerp van uw webwinkel te optimaliseren nadat de bovengenoemde verbeterpunten zijn geadresseerd?

Klik hieronder om meer te weten te komen over de volgende stap in het SalesBooster proces: Webwinkel Ontwerp.