Iets meer tijd voor Magento2

Zoals u waarschijnlijk weet zal Magento het onderhoud van versie 1.9 verlengen tot juni 2020. Hierdoor hebben de gebruikers van deze versie nu iets langer de tijd om over te gaan op Magento2. Dat is goed nieuws want het overgaan op Magento2 vergt een goede planning en een gedegen aanpak.

 

Waarom overstappen?

Na juni 2020 zal de Magento 1.9 gevoeliger worden voor beveiliging problemen en zullen optimalisaties niet meer door Magento ondersteund worden. Behalve het feit dat het onderhoud door Magento stopt en daarmee ook beveiligingsupdates en optimalisaties, heeft Magento2 tal van verbeteringen die uw online winkel veel sneller, gebruiksvriendelijker en stabieler maakt.

 

Waarop moet u letten?

1. Team

De overstap naar Magento vraagt kennis op veel deelgebieden. Deze deelgebieden moeten naadloos met elkaar samenwerken om fouten te voorkomen en de snelheid van de update te waarborgen. Miscommunicatie tussen verschillende onderdelen, bedrijven en afdelingen kan fouten in de hand werken of extra coördinatiekosten toevoegen.

Een team bestaat uit:

  • Een UI/UX specialist voor het ontwerpen van een nieuw design template.
  • Backend ontwikkelaar om alle data te migreren en nieuwe plug-ins of functionaliteiten toe te voegen.
  • Front end programmeur voor het implementeren van het nieuwe design en template.
  • Een server specialist voor het opzetten en optimaliseren van de server configuratie E-commerce specialist voor conversie en SEO optimalisatie.
  • Payments specialist die zorgdraagt voor de beste betaaloplossingen en betere conversie van de kassa door het verlagen van drop-outs.
  • QA voor het verzorgen van het zeer belangrijke testen voor de online winkel live gaat.
  • Korte lijnen en snelle reactietijden zijn de sleutel tot een voorspoedige upgrade.

Een geïntegreerd team heeft alle benodigde kennis bij elkaar en zet uw succes in het centrum van alle afwegingen. Heeft u een goed team beschikbaar?

 

2. Plug-ins

plugins

U huidige plug-ins geven uw webshop de extra functionaliteiten die onmisbaar zijn om succesvol te kunnen verkopen. Heeft uw team genoeg kennis over nieuwe plug-ins? Heeft u zelf ideeën die u wil toepassen en zijn daar plug-ins voor nodig? Vragen die vooraf duidelijk moeten zijn en door uw team getackeld kunnen worden.

 

3. Hosting

hosting

Uw race auto kan nog zo mooi en gestroomlijnd zijn maar als de motor niet voldoet dan gaat u niet winnen. Een goede hosting omgeving is essentieel om de beste performance uit uw webshop te halen. Het is een specialisme op zich en belangrijk om daar in de planning rekening mee te houden.

 

4. 24×7 support

support

Uw online winkel wordt waarschijnlijk vooral buiten kantooruren druk bezocht. S ’avonds en in het weekend. Als er een storing optreedt dan zal dat vaker in die uren plaatsvinden. En dan moet u ook snel geholpen worden.

 

5. Kennis

kennis

De wereld van online winkelen kent veel aandachtgebieden. En de benodigde kennis hiervoor veranderd snel en doorlopend. Een goede Magentopartner zal zich continu verdiepen en ontwikkelen om voorop te lopen. Om te weten wat goed werkt maar zeker ook om te weten wat geen goede oplossing (meer) is. Dat bespaart u tijd en een hoop frustratie.

 

6. Ervaring

ervaring

Voor een deel is leren en kennis ook een kwestie van doen. Niet alle plug-ins werken zoals beloofd en dan is ervaring in het aanpassen en verbeteren van de plug in belangrijk. En heeft uw team ervaring met de integratie van Magento met boekhoudpakketten of fulfilment software? Met de poten in de virtuele modder staan zorgt ervoor dat u en uw team voor minder verrassingen komt te staan. En dat u met uw software leveranciers op voet van gelijkwaardigheid afspraken kan maken.

 

7. SEO optimalisatie

SEO

Als u overstapt op Magento2 wilt u alle SEO inspanningen uit het verleden meenemen naar uw nieuwe omgeving. Met de juiste planning vooraf worden zaken als 301 re-directs, tagmanagement de URL taxonomie vakkundig meegenomen. Door de deze aanpak zal uw SEO verder verbeterd worden.

 

8. Business Intelligence

Business Intelligence

Business Intelligence, Kunstmatige intelligentie en Big Data. Alle grote bedrijven zijn er al druk mee bezig. Maar ook voor de ambitieuze e-commerce ondernemer liggen er nu dankzij Magento2 grote mogelijkheden om succesvoller te zijn. Van uw Magento team mag u verwachten dat het deze kennis in huis heeft om daar volop gebruik van te maken.

 

9. Projectmanagement

De upgrade naar Magento2 heeft vele voordelen maar is een serieus en flink project. Om zo snel mogelijk van de voordelen te kunnen genieten is het van belang dat de upgrade vakkundig en voortvarend aangepakt wordt. Strakke planningen, meerdere trajecten tegelijkertijd en goede communicatie is hiervoor essentieel.

 
Zoals u ziet is het goed upgraden of nieuw neerzetten van een Magento2 online winkel niet het werk van een eenling. Mits goed uitgevoerd kan een upgrade de investering meerdere keren terugverdienen. Hopelijk heeft bovenstaande informatie daaraan bijgedragen.Abonneer u op onze nieuwsbrief